facebooktwittermail d

New Holland uppgraderar T5 och T6

När New Holland uppdaterar sina T5- och T6-serier till de senaste avgaskraven passar man på att göra lite andra justeringar också.

Nya T5 kommer i tre olika modeller på mellan 99 och 117 hästkrafter i maxeffekt.

Nytt för den mindre T5-serien är att den nu går att få med Terraglide framaxelfjädring, som tillsammans med hyttfjädring som tillval ska ge en komfort som påminner om betydligt större maskiner.

Kraftigare trepunktslyft

Traktorstorleken körs ofta med frontlastare och har därför fått förbättringar på det området. Bland annat kan man få reglage för frontlastare i samma enhet som knappar för växling och möjlighet att justera responsen i växlingen mellan fram och back i tre olika lägen.

Trepunktslyften har blivit kraftigare jämfört med tidigare modell och chassit har förbättrats vilket gjort att bruttovikten kan höjas från 7,4 till 8 ton.

125-175 hästkrafter

T6 finns i sex olika modeller från 125 till 175 hästkrafter. Fyra av modellera går att få med New Hollands steglösa transmission i stället för semi-powershift.

Semi-powershiftlådan kan fås med en extra 17:e växel som antingen kan användas för att köra traktorn i 50 kilometer i timmen eller i 40 kilometer i timmen med reducerat motorvarv.

Motorerna i serien har uppgraderats till avgasrening enligt steg 4. Jämfört med den tidigare generationen når de maximalt vridmoment på lägre varvtal.

Fokus på komfort

Annars har New Holland satsat på ökad komfort i T6 och mängder av tillval. Det finns säten med automatisk justering av stötdämpning, pneumatiskt svangstöd och svängbart ryggstöd.

Hjulbasen har förlängts för att ge bättre dragkraft, samtidigt som vändradien är liten.

Båda serierna kan fås med isobus klass 2.