facebooktwittermail d

New Holland släpper ny tröskmodell

är ett nytt koncept som enligt New Holland ska slå samman företagets Twin Rotor-separationsteknik med företagets konventionella urtröskningsteknik. Nyheten lanseras i företagets nya CH7.70-tröska.

CH7.70 är New Hollands senaste trösktillskott.
CH7.70 är New Hollands senaste trösktillskott. FOTO: NEW HOLLAND

Förhoppningen är att den nya crossover-tröskan ska skapa ett nytt segment i New Hollands utbud av mellanstora tröskor och flaggskeppströskorna med rotor.

Enligt företaget ska den nya crossover-tekniken leverera upp till 25 procent högre genomströmning än många konventionella tröskor i samma segment. Tvåcylindersystemet har en cylinder med diametern 600 millimeter, vilket också ska vara den största i klassen, enligt New Holland.

Helt ny skärbordsutrustning

Cylinderhastigheten styrs i det här fallet från hytten med hjälp av en ny extra kraftig hydraulisk cylindervariator för att föraren ska kunna matcha hastigheten efter grödan och de rådande förhållandena i fältet.

Vad gäller skärbordsutrustning planerar företaget att erbjuda olika alternativ upp till 9,15 meter, inklusive en helt ny 8,53-meters Varifeed-version som är specifikt framtagen för denna serie. Här kan frontplattan på inmatningen justeras in mekaniskt så att den linjerar perfekt med skärbordet.

Kompenserar för lutning

Tröskan är också utrustad med renssystemet Triple-Clean som ska öka skördeeffektiviteten med upp till 15 procent, genom att lägga till en ytterligare kaskad i mitten av uppsamlingsplanet.

Vid körning i kuperad terräng ska maskinen automatiskt kompensera för lutningar på upp till 25 procent och samtidigt behålla sållbalansen.

Motorn har i det här fallet en effekt på 374 hästkrafter, vilket ska vara 34 hästkrafter mer än i modellen CX6.90. Till detta kommer krav på service i ett utdraget 600-timmarsintervall, vilket ska bidra till att sänka totalkostnader.

På Europamarknaden lanseras modellen från och med juli 2020.

Enligt företaget ska den nya crossover-tekniken leverera upp till 25 procent högre genomströmning än många konventionella tröskor.
Enligt företaget ska den nya crossover-tekniken leverera upp till 25 procent högre genomströmning än många konventionella tröskor. FOTO: NEW HOLLAND
Europalanseringen sker från och med juli 2020.
Europalanseringen sker från och med juli 2020. FOTO: NEW HOLLAND
Skärbord upp till 9,15 meter finns som tillval, inklusive en specialversion för modellen.
Skärbord upp till 9,15 meter finns som tillval, inklusive en specialversion för modellen. FOTO: NEW HOLLAND
En rad olika funktioner ska göra det lätt att styra hastigheten efter grödan, samt styra framfarten i kuperad terräng.
En rad olika funktioner ska göra det lätt att styra hastigheten efter grödan, samt styra framfarten i kuperad terräng. FOTO: NEW HOLLAND