facebooktwittermail d

Någon skjuter ihjäl brittiska lamm

Nu har ytterligare sex lamm hittats skjutna i Storbritannien efter ett andra attentat. om att åtta lamm har hittats ihjälskjutna i trakterna kring engelska Hatfield. Lammen verkar ha varit måltavlor för prickskytte, skriver Farmers weekly.

De sex döda lammen hittades på en gård i Doncaster under onsdagen. Polisen i södra Yorkshire kallades till gården Cherry Tree Lodge Farm på onsdagsmorgonen. Förutom de sex skjutna lammen fanns ytterligare sex lamm som skottskadats så pass svårt att de fick avlivas. Så totalt tolv lamm dog efter onsdagens skjutningar.

Andra attentatet

Detta är det andra attentatet på kort tid som drabbat brittiska lantbrukare. Det första skedde på Stoupers Gate Farm nära Hatfield tisdagen den 22 mars och onsdagen den 23 mars. Där sköts sex lamm och två andra fick senare avlivas på grund av sina skottskador, skriver Farmers weekly.

"Vi ska hitta de ansvariga"

Dåden har orsakat mycket lidande och väckt stor upprördhet bland lantbrukare. Polisinspektör Mark Payling undersöker just nu om dödsskjutningarna är sammankopplade. Han säger till Farmers weekly att han är fast besluten att hitta de ansvariga.

– I detta tidiga utredningsskede måste vi ha ett öppet sinne. All information är nu av stort värde. Även vad som synes vara obetydlig information kan vara avgörande för att lösa detta, säger han till Farmers weekly.

LÄS MER: Övade pricksskytte på lammungar