facebooktwittermail

Mystik kring Agco-utrensning

Maskinimportören Agco Danmark har med omedelbar verkan gjort sig av med två av företagets toppchefer, vd Preben Ørsted och försäljningschef Johnny Hansen. Men orsakerna till åtgärden är höljda i dunkel.

- De är inte längre anställda. något annat har jag inte att bidra med, säger en hemlighetsfull reservdelschef Anders Clausen till tidningen Landbrugsavisen.

Det var i förra veckan som Preben Ørsted och Johnny Hansen fick lämna sina tjänster med omedelbar verkan. Anders Clausen, reservdelschef för Skandinavien, har fått i uppdrag att sköta ruljangsen i väntan på en ny ledningsgrupp.

Vill inget säga


Agco, som ingår i den amerikanska koncernen med samma namn och har bland annat Massey-Ferguson och Fendt i sitt stall, har dock inte velat avslöja några detaljer om den hastigt påkomna utrensningen. Inte heller på företagets hemsida nämns något om ommöbleringen.

- Det finns ingen anledning att bidra till ryktesspridning. Vi har ett avtal med de båda och så är det med den saken, säger Anders Clausen till tidningen.

Inte heller petade vd:n Preben Ørsted vill kommentera händelsen.ATL.nu