facebooktwittermail d

Mysigt mjölk-spa rena skämtet

Ett mysigt spa med stimulerande mjölkmassage av valkiga bonnanävar. Det skulle bli verklighet i Milkos nedlagda mejerilokaler i Karlstad - åtminstone enligt LRF Värmlands rekordtidiga aprilskämt.

- Ja, vi tyckte att vi ville skoja till det lite, säger värmländske LRF-basen Dag Rogne i Säffle med ett skratt.
Aprilskämtet gick på torsdagen ut som ett pressmeddelande med rubriken "Milkos lokaler på Våxnäs görs om till mölk-spa" - visserligen en dag för tidigt men som sig bör daterat den 1 april.

"Blir som fölk"


I texten redogörs målande för de storstilade planerna på den nya spaanläggningen. Kunderna ska exempelvis skrubbas med vitamin- och mineralrik mjölk i de stora jäskar som tidigare använts vid osttillverkningen.

"Efter en skön mjölkmassage av valkiga bonnanävar kan du koppla av i baren med mjölkdrinkar med bland annat honung i", heter det i pressmeddelandet.

Texten beskriver hur den gamla industribyggnaden ska förvandlas till ett förlovat land av mjölk och honung "där du blir som fölk".

Ute och verkar


Bakom satsningen står, enligt utskicket, ett gäng mjölkbönder som tröttnat på alltför låga priser på sina råvaror. Men när ATL.nu söker initiativtagaren Stig-Arne Klövspalt (!) möts vi av beskedet:

- Han är inte här, han är nog ute och verkar klövar.

Så småningom kryper det fram att det är Dag Rogne som döljer sig bakom telefonnumret.

- Det har ju varit många spekulationer om vad som ska hända med mejeriet. Vi tycker att vi har tappat mycket närproducerat här i våra trakter, mjölken är ju numera nere i Göteborg och vänder. Sen tyckte vi ju att det var kul att se om någon skulle nappa på utskicket, säger han.

Har ni fått några reaktioner?
- Nja, TV4 Värmland hörde ju av sig och ville veta mer, men i övrigt har vi inte hört så mycket. Vi tänkte att har man bara läst så långt som till namnet Stig-Arne Klövspalt förstår man hur allt hänger ihop. ATL.nu