facebooktwittermail d

Museum polisanmäler fler fall av djurplågeri

Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborg har drabbats av flera fall av djurplågeri. Förra helgen fick ett får avlivas på grund av skador på huvudet, troligtvis till följd av stenkastning.

Fredriksdals museer och trädgårdar vidtar åtgärder efter att flera av friluftsmuseets djur blivit utsatta för våld av obehöriga.
Fredriksdals museer och trädgårdar vidtar åtgärder efter att flera av friluftsmuseets djur blivit utsatta för våld av obehöriga. FOTO: URBAN BRÅDHE

Friluftsmuseet har under våren behövt ta hand om flera av sina djur sin skadats till följd av att personer utsatt djuren för djurplågeri. Den senaste incidenten ledde till att man tvingades avliva ett får som hade fått skador på huvudet troligtvis för att någon har attackerat fåret med sten, det rapporterar SVT.

– De är ju egentligen vana vid människor men har blivit mer skygga och rädda. Nu är de mest bekväma med sina skötare bara, säger Therese Kruse, tillförordnad verksamhetschef, till SVT.

"Kräver brist på empati"

Enligt Therese Kruse har allt fler obehöriga synts till på området de senaste två månaderna, vilket har fått dem att vidta åtgärder. Bland annat tar de numera in djuren över natten och dessutom har man polisanmält flera fall av djurplågeri. Tidigare har ett får hittats med stickskador och även museets grisar har utsatts för våld.

– Det är fruktansvärt när det är folk som ger sig på djuren, det krävs ju en viss brist på empati, säger Therese Kruse.

LÄS OCKSÅ: Kor och kalvar levde i misär

LÄS OCKSÅ: Fastnade på film vid övergrepp på häst