facebooktwittermail

Mejeri utökar med slakt

Bymejeriet i Skärvången är ett av de största turistmålen i Krokoms kommun. Det är främst de delikata ostarna som lockar. Nu utökar mejeriet verksamheten - med eget slakteri.

- Vi vill skapa en upplevelseindustri i byn. Det här ska bli en mathantverksbygd utöver det vanliga, säger initiativtagaren Tor Norrman till Östersunds-Posten.

Mejeriet lockar varje sommar 10 000 besökare. Den största kunden är dock SAS. Flygbolaget köper varje år in sex ton ost, eller 300 000 förpackningar, som serveras i business class.

Nu byggs det gamla mejeriet på Tor och Roland Norrmans gård om och ut för att ge plats åt slakt och chark på en yta av cirka 150 kvadratmeter. Det är en investering på närmare tre miljoner kronor.

Här ska bygdens egna djur slaktas. Enligt planerna kan det handla om ett 20-tal kor, ett 40-tal ungnötsdjur, ett 50-tal getter, 150 grisar och uppemot 800 killingar varje år. ATL.nu