facebooktwittermail d

Maskinexpo i ny skepnad

Maskinexpo håller på att ömsa skinn och går från att vara en nationell till en regional mässa med inriktning på intressanta redskap.

Maskinexpo kommer igen som en av Sveriges mest intressanta redskapsmässor.
Maskinexpo kommer igen som en av Sveriges mest intressanta redskapsmässor. FOTO: MASKINEXPO

Marknaden för maskinmässor har varit en massaker under senare år. Flera arrangörer har fått bita i gräset. Maskinexpo, som under sin storhetstid runt millennieskiftet regerade branschen, har halverats både till antal besökare och utställare.

Förra året var det också regn och åtta grader vilket drog ner besöksantalet.

Att det är färre utställare behöver inte vara negativt för denna tidnings läsare. I dag består utställarna till stor del av redskapstillverkare från hela landet som får möjligheten att effektivt marknadsföra sig mot en stor och skräddarsydd publik.

– Det ser väldigt bra ut och stämningen är mer positiv än på länge. Och vädret ska bli 17-18 grader. Utställarna är också positiva, säger Carina Tegelberg, marknadschef på Maskinexpo.

Förklarar Maskinexpos tapp

Maskinleverantörerna, som organiserar de stora försäljarna av arbetsmaskiner, har startat en egen mässa vartannat år, Svenska Maskinmässan på Solvalla i Stockholm. Vilket delvis förklarar Maskinexpos tapp.

I år är det inget på Solvalla och Maskinleverantörerna har därför rekommenderat sina medlemmar att istället använda Maskinexpo.

Ett 60-tal har hörsammat rekommendationen, bland annat Cordestam (Bell, Tatra), Maskinia (Doosan, Case), Beck Maskin (Kobelco) och Hüllert (Merlo).

För besökaren lär mässan vara en intressant kombination av nytta och underhållning med SM i Grävmaskin, en stor mängd veteranmaskiner, MC-show och möjlighet att göra militärens fys-test.

Maskinexpo genomförs ett par kilometer från Arlanda den 18 till 20 maj. ATL är på plats och rapporterar från mässan.

VIDEO: ATL spanar in intressanta nyheter på Maskinexpo