facebooktwittermail d

MASKINAVTALET: Så påverkas våra grannländer

Lantmännen Maskins förändring att bryta med Claas och satsa med AGCO får konsekvenser i våra grannländer.

Det utökade samarbetet med AGCO innebär att Lantmännen fokuserar på maskinverksamheten på den svenska marknaden och AGCO-varumärkena. Därmed avslutar de sina engagemang i Norge och Danmark., enligt Traktor.no.

AGCO kommer att överta importen av Valtra både i Danmark och i Norge. Bolaget kommer framöver att stå för sälj, service och reservdelar av Valtratraktorer.

I Danmark övertar AGCO Danmark alla förpliktelser och distribution av Valtra från Lantmännen Maskin DK under första halvåret 2016. Personalen i Lantmännen Maskin DK övergår också till AGCO.

– Vi ser framemot att få samlat AGCO-familjen i Danmark och glädjer oss till samarbetet med de danska Valtra-handlarna och Valtrateamet i Fredericia som vi känner väl, säger Bo Gade, redaktör för AGCO Danmark till Maskinbladet.

AGCO immporterar idag Challenger, Fendt och Massey Ferguson till Danmark.

Oklart om återförsäljare

– Samarbetet är en progressiv och spännande utveckling som kommer att stärka franchise-nätverket. Det är viktigt att betona att franchisemodellen kommer att bestå, men vi vet ännu inte hur återförsäljarnätet kommer att se ut i slutändan, säger Trond Kjempekjenn, vd för norska Eikmaskin AS till Norsklandbruk.

Eikmaskin kommer i framtiden att ha ansvar för Valtra, Fendt och Massey Ferguson på den norska marknaden.

 

RELATERAT: Lantmännen Maskin bryter med Claas