Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Marknadskrönika 25 juli 2020

  Så formade lantbruket Gunnar Sträng

  Gunnar Sträng är främst känd som finansminister, men det var inom jordbruket som hans karriär formades, skriver ATLs marknadskrönikör Johan Schück.

  Mitt i sommaren finns utrymme för en historisk tillbakablick. Den här ska handla om Gunnar Sträng, lantarbetaren som blev en Sveriges mäktigaste politiker.

  Många minns Gunnar Sträng – eller har hört talas om honom – som den mäktige finansministern. Men färre vet nog att han började i regeringen som biträdande jordbruksminister.

  I veckans marknadskrönika berättar Johan Schück historien om Gunnar Sträng och hans tid vid makten, som ofta kantades av konflikter med Sveriges lantbrukare.

  Läs hela krönikan här – exklusivt för dig som prenumerant på ATL!

  Klicka här eller på bilden för att hämta hela artikeln.

  Klicka här eller på bilden för att hämta hela artikeln.

  Varje månad skriver råvaruexperten Torbjörn Iwarson och Johan Schück, en av Sveriges mest profilerade ekonomijournalister, marknadskrönikor för ATL Premiums läsare.

  Detta är en analyserande text i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att slutsatserna är skribentens egna. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen