Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Marknadskrönika 3 juli 2017

  Lyckeby köper tysk stärkelsetillverkare

  Potatisstärkelseproducenten satsar vidare på produkter för pappersindustrin.

   Arkivbild. Pål Nilsson, ordförande, och Hans Berggren, vd för Lyckeby och Sveriges Stärkelseproducenter.
  Arkivbild. Pål Nilsson, ordförande, och Hans Berggren, vd för Lyckeby och Sveriges Stärkelseproducenter.

  Som ATL tidigare berättat har den svenska potatisstärkelseproducenten Lyckeby Starch haft en positiv utveckling de senaste åren. Nu ökar det 90-årsjubilerande företaget sin ägarandel från 32 till 100 procent i det tyska bolaget Solam GmbH och dess svenska dotterbolag Solam AB.

  – Vi växer, och investerar så mycket vi orkar. Det här förstärker vår strategi med satsning på pappersindustrin, säger Hans Berggren, VD för Lyckeby Starch AB.

  De förvärvade bolagen säljer förädlade stärkelser till pappersindustrin i Norden och Centraleuropa. Den tidigare delägaren Emsland Stärke i Tyskland kommer att fortsätta att leverera produkter till Solam, skriver Lyckeby i ett pressmeddelande.

  Lyckeby Starch AB ägs av Sveriges Stärkelseproducenter upa, en ekonomisk förening med runt 700 medlemmar i södra Sverige. Av dessa är ungefär 400 aktiva odlare av stärkelsepotatis.

  Detta är en analyserande text i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att slutsatserna är skribentens egna. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

  Relaterade artiklar

  Till toppen