facebooktwittermail

Nyheterna i nya Case Magnum

Nästa generation av Case Magnum innehåller ett nytt IT-system som ska underlätta för jordbrukare att jobba mer effektivt.

Nytt IT-system gör det möjligt att både följa och påverka arbetet på fältet från gårdskontoret.
Nytt IT-system gör det möjligt att både följa och påverka arbetet på fältet från gårdskontoret. FOTO: TIM PELUSO/CASE IH

Nästa år kommer nya modeller i Case IH:s Magnum-serie. De har nu premiärvisats i USA. Bland nyheterna är ett nytt IT-system, AFS Connect, som kan samla in samt överför data automatiskt till externa enheter. Vilket gör det möjligt att både följa och påverka arbetet på fältet från gårdskontoret.

Företaget lyfter fram tre funktioner i AFS Connect:

• Farm Management som tillåter fjärrövervakningen och övervakar maskinprestandan.

• Fleet Management som ska optimera prestandan och hålla koll på underhållsbehovet.

• Data Management som samlar in data och överför den automatiskt till externa enheter.

Hytten är ombyggd och har utrustats med justerbar fjädring för bättre komfort. Dörren har också blivit större för att förbättra sikten och underlätta insteget.
Hytten är ombyggd och har utrustats med justerbar fjädring för bättre komfort. Dörren har också blivit större för att förbättra sikten och underlätta insteget. FOTO: TIM PELUSO/CASE IH

Upp till 435 hästkrafter

Traktorerna kan utrustas med bland annat upp till fyra kameror och däcktrycksgivare. Informationen presenteras på en ny skärm.

De får också nya motorer på 6,7 respektive 8,7 liter som ger mellan 225 och 435 hästkrafter.

Backspeglarna sitter på teleskoparmar som kan förlängas inifrån hytten som är ombyggd och har utrustats med justerbar fjädring för bättre komfort. Dörren har också blivit större för att förbättra sikten och underlätta insteget.

De första visningarna av de nya Magnumtraktorerna i Europa kommer att ske på Agritechnia i november. Den som vill köpa en ny Magnum får ge sig till tåls till första halvan av 2020.

Källor:

Agriculture.com

Agprofessional

Maskinbladet.dk