facebooktwittermail

MAN till Elmia Wood

Lastbilstillverkaren MAN är klar för Elmia Wood. Det är första gången som den tyska lastbilstillverkaren ställer ut på mässan. Företaget kommer att medverka på det nya området Load och Transport, som är ett samlat logistikområde för tunga transporter.

MAN är klar för Elmia Wood. Det är första gången som lastbilstillverkaren ställer ut.
MAN är klar för Elmia Wood. Det är första gången som lastbilstillverkaren ställer ut.

Även om det är första gången som MAN medverkar på mässan är fabrikatet långt ifrån okänt i de nordiska skogarna. Nu har företaget bestämt sig för att satsa ännu hårdare i segmentet.

"De stora nyheterna på mässan blir förbättrade drivlinor. Bland annat visar vi en motor som klarar de allra senaste miljökraven, Euro 6 C", säger John-David Schnackenberg, som är chef för skogssegmentet på MAN i ett pressmeddelande från Elmia.

Tre modeller

Företaget planerar att ställa ut mellan tre och fyra fordon på mässan i form av de tunga lastbilarna TGS och TGX, samt den nya familjemedlemmen TGE som är en transportbil i klassen 3,5-5 ton.

Den bygger i sin tur på Volkswagen Crafter, som är utsedd till Van of the year 2017. Men transportbilen har, enligt tillverkaren, ett proffsigare utförande med fler användningsområden.

Skogsbilvägar

På det nya området Load & Transport fokuserar Elmia bland annat på tunga transporter, underhåll och nybyggnation av skogsbilvägar och hantering av träråvara.