facebooktwittermail d

Man omkom när han fraktade timmer – föll från helikopter

En man avled efter att han fastnat i lyftanordningen till en helikopter. 

Timmer
Helikoptern skulle hämta timmer när mannen fastnade i lyftanordningen som används för att binda fast timmerbuntarna. FOTO: TINA ANDERSSON

Olyckan inträffade under tisdagseftermiddagen i norra Sverige. Helikoptern skulle hämta timmer när mannen fastnade i lyftanordningen som används för att binda fast timmerbuntarna. Han drogs med upp och föll sedan till marken när anordningen släppte.

– Fallet kan ha skett allt i från fem till 20 meters höjd, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson, till Sundsvalls Tidning. 

Helikopterföretaget kommenterar olyckan

Mannen hade fortfarande svag puls efter fallet men på sjukhuset konstaterades han avliden. Nu utreds arbetsplatsolyckan av miljöåklagare och rubriceras som vållande till annans död. 

Statens haverikommission är också informerad, vilket är rutin när en helikopter är inblandad.

Samtidigt bekräftar helikopterföretaget att en av deras anställda avlidit i samband med en helikopteroperation, rapporterar P4 Västernorrland: 

”Vi har för närvarande inga ytterligare kommentarer då vi i denna stund bistår polis och luftfartsmyndigheter med information och vårt fokus är att informera och ta hand om vår personal samt de anhöriga”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Helikoptern som lyfter timmer.
Helikoptern skulle hämta timmer när mannen fastnade i lyftanordningen som används för att binda fast timmerbuntarna. Arkivbild. FOTO: SEBASTIAN LAMOTTE/TT