facebooktwittermail d

Man hölls som jordbruksslav i 40 år

En nu 58-årig man har fritagits av brittiska myndigheter - hade hållits fånge och utnyttjats för jordbruksarbete i 40 år.

Mannen fritogs av brittiska myndigheter under onsdagen.
Mannen fritogs av brittiska myndigheter under onsdagen. FOTO: MARK RICHARDSON/MOSTPHOTOS ARKIVBILD

1978 tvingades en 18-årig man att bo i ett skjul och arbeta under slavliknande förhållanden norr om staden Carlisle i nordvästra England. Under onsdagen fritogs mannen av myndigheter – efter 40 år, skriver Expressen. Han fördes sedan i väg för en medicinsk undersökning. Mannen uppges ha hållits fången och bott i skjulet sedan 1978, när han var 18 år gammal. En 79-årig man greps på platsen, misstänkt för slaveri. Det 58-åriga offret ska ha utnyttjats för någon typ av jordbruksarbete och ha arbetat gratis sedan han var 16 eller 17 år gammal. Utredaren Martin Plimmer vid brittiska Gangmasters and Labour Abuse Authority , GLAA, som arbetar för att motverka missförhållanden för personer som arbetar inom jordbruksbranschen, säger till The Telegraph att de fick ett tips från allmänheten om att en person hölls fånge i området. Varför ingen slagit larm tidigare vet man inte. Man vet inte heller om mannen försökt ta sig därifrån tidigare.

– Jag har aldrig hört talas om ett fall av modernt slaveri som pågått så här länge. Det är obegripligt och inhumant, säger Martin Plimmer, enligt BBC.