facebooktwittermail d

Man fortsatt anhållen för traktorstöld

Värmlandspolisen håller troligtvis på att nysta upp en härva av traktorstölder sedan en man gripits med två stulna traktorer i sin utlandsregistrerade lastbil.

Lastbilsföraren greps i fredags kväll efter tips från två personer som sett honom köra på E18 mellan Karlstad och Kristinehamn. De anade oråd och larmade polisen. Efter att lastbilen stoppats upptäckte polisen två traktorer i lasten som föraren inte kunde redogöra för.

– De är tämligen värdefulla traktorer och jag skulle uppskatta värdet till mer än en halv miljon kronor, säger Tyko Gullmo.

I nuläget är det bara en person som är misstänkt för traktorstölden, men åklagaren utesluter inte att fler kan vara inblandade.

– Just nu har vi enbart en person frihetsberövad och mannen har förhörts. Vad mer som kommit fram av förhören kan jag inte säga på grund av sekretess i förundersökningen, säger Tyko Gullmo.

– Det jag kan säga är att vi har indikationer på att personer hämtar upp stöldgods längs vägarna som sedan körs vidare till Litauen, säger han.

När det gäller traktorstölder är polisen mycket beroende av allmänheten för att få in tips.

– De två privatpersoner som upptäckte den här lastbilen har gjort ett föredömligt jobb åt oss. Dessa stölder sker ofta på udda och otillgängliga platser som polisen omöjligen kan övervaka. Därför är vi mycket beroende av folk som ser saker, säger han.

På tisdag ska åklagaren begära den misstänkte lastbilsföraren häktad. Därefter ska tingsrätten i Karlstad ta ställning till om mannen ska häktas.