facebooktwittermail d

Liberal oreda ett hot mot Alliansen

Den uppmärksammade striden i Liberalerna med Birgitta Ohlsson i fokus tydliggör de brister som Liberalerna har att hantera,

Detta är ett debattinlägg. Det innebär att innehållet återger skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här.

Jag menar att väldigt många liberaler i ledande ställning inom sitt parti inte förstår vad Ohlssons agerande innebär.

De försvarar henne som person, utan att kunna analysera och förstå vad ett sådant agerande kommer att innebära i fortsättningen. Det talas om ”högt i tak”, men det är inget argument i detta fall.

Det ”höga taket” bör vara tillgängligt i de slutna rummens diskussioner, innan ett parti går ut med sitt ställningstagande. Att stödja Birgitta Ohlssons agerande får mer ses som en bristande insikt om hur ett politiskt parti är uppbyggt. Om vi leker med tanken att Birgitta blir Liberalernas partiledare i framtiden, hur kommer då hennes agerande att påverka Alliansens trovärdighet om hon har för vana att agera utifrån sin egen övertygelse?

Att göra som hon själv säger, ”jag måste i första hand företräda de som har röstat fram mig”, vore i ledande ställning en katastrof. Ett sådant agerande av Birgitta Ohlsson skulle innebära ett direkt hot mot Alliansen.

Sture Nilsson

Sjulsmark