Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 21 april

  WWF: "Väldigt tacksamma för detta skogsarv"

  Skogsägare testamenterade fastigheter för miljonbelopp till världsnaturfonden. Pengarna ska gå till bevarandet av varg och andra stora rovdjur.

   "Vi är oerhört tacksamma", skriver Världsnaturfonden. Arkivbild på varg.
  "Vi är oerhört tacksamma", skriver Världsnaturfonden. Arkivbild på varg. FOTO: Mostphotos

  Tidigare i veckan rapporterades att en skogsägare testamenterat 21 skogsfastigheter till Världsnaturfonden, WWF. Det var ägarens sista vilja marken skulle säljas och att pengarna skulle gå till att skydda de stora rovdjuren: varg, björn, lo och järv.

  Enligt uppgifter till P4 Värmland skulle Naturvårdsverket köpa fastigheterna för en summa som beräknades bli drygt 100 miljoner kronor.

  – Otroligt glädjande, sa Peter Westman, biträdande generalsekreterare på Världsnaturfonden till radiokanalen

  Något mindre summa

  I efterhand har det visat sig att den totala summan som WWF får av försäljningen blir något mindre, och landar på 60 miljoner kronor.

  ”Vi är väldigt tacksamma för detta skogsarv, men det handlar snarare om 60 miljoner, då fastigheterna är belånade med 40 miljoner kronor”, skriver organisationen till ATL och menar att det trots allt är mycket pengar som kommer gå till bevarandet av varg och andra stora rovdjur.

  Läs mer: Testamenterade skog för 100 miljoner till vargskydd

  Relaterade artiklar

  Till toppen