Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 23 september 2019

  Vinnande styrsystem från Väderstad

  Väderstads nya spårmarkeringssystem ”Tempo WideLining” prisas på jordbruksmässan Agritechnia i november.

   Väderstads nya spårmarkeringssystem ska enligt tillverkaren innebära att åtta procent fler fröer kan sås.
  Väderstads nya spårmarkeringssystem ska enligt tillverkaren innebära att åtta procent fler fröer kan sås. FOTO: Väderstad

  Det nya spårmarkeringssystemet ska göra det möjligt att sprida flytgödsel på växande gröda utan att det påverkar fältets totala avkastning enligt Väderstad. Tekniken premiärvisas på Agritechnia i november där innovationen också kommer att belönas med en silvermedalj.

  – Vår strävan har alltid varit att förbättra för världens bönder och möjliggöra en ökad livsmedelsproduktion. Priset är ett bevis för att vi har en stark innovationskraft med förmåga att omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mattias Hovnert, försäljnings- och marknadschef på Väderstad i ett pressmeddelande.

  Åtta procent mer

  Istället för att förbereda hjulspår för gödselspridaren genom att stänga av radenheter, ändrar istället WideLining radavståndet på såmaskinen automatiskt under körningen.

  – Det kan innebära att drygt åtta procent fler fröer kan sås på fältet, säger Mattias Hovnert.

  Relaterade artiklar

  Till toppen