Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 februari

  Vargskyttens version bekräftas av vittnen

  Rättegången mot den man som 2015 dödade en varg i Sjundareviret fortsätter i Södertälje tingsrätt. Mannen nekar till brott och många vittnen styrker hans historia.

  Under tisdagen fortsatte rättegången mot den man som under en promenad med sina två hundar i Sjundareviret den 29 september 2015 sköt en varg. Som ATL tidigare har skrivit hänvisar skytten till paragraf 28 i jaktförordningen som innebär skyddsjakt på enskilt initiativ för att freda tam- och husdjur.

  Styrker skyttens berättelse

  Enligt skytten var anledningen till att han sköt vargen att han ville skydda sin ena hund som var lös. Efter att han hade avlossat skott i luften för att skrämma vargen sköt han den. Och den åtalades historia får stöd av vittnen, bland annat den utredning som gjordes av länsstyrelsen i samband med att skjutningen inträffade, det rapporterar Svensk jakt.

  I samband med att vargen sköts skickade skytten ett omdiskuterat sms till en granne med texten ”The target is eliminated”, ett sms som har ifrågasatts av åklagarsidan. Den granne som tog emot sms:et vittnade under tisdagen och beskriver skytten som en jägare med mycket gott omdöme.

  ”Gott omdöme”

  Enligt den åtalades advokat Wodek Kleinwich är det positivt att så pass många vittnen har vittnat till hans klients fördel.

  – De vittnen som hörts ger inget stöd för åtalet. I stället stöder berättelserna de uppgifter som min klient lämnat från början. På det sättet är jag tacksam gentemot åklagaren för att han har kallat dem, säger Wodek Kleinwich till Svensk jakt.

  ATL följer rättegången som väntas avslutas under onsdagen.

  LÄS OCKSÅ: Uppmärksammad vargskjutning till domstolLÄS OCKSÅ: Sörmland har fått nytt vargrevirLÄS OCKSÅ: Sista vargen fälld – licensjakt avlyst

  Till toppen