Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 augusti 2017

  Vallhund räddade livet på sju kvigor

  Mariette Östbergs vallhund räddade livet på sju kvigor i helgen. Djuren hade gått ner sig i ett dike när Mariette Östberg och två väninnor passerade lantbrukaren och hans djur. Det rapporterar P4 Kronoberg.

   När sju kvigor hade gått ner sig i ett dike blev deras räddning en främmande vallhund som råkade passera.
  När sju kvigor hade gått ner sig i ett dike blev deras räddning en främmande vallhund som råkade passera. FOTO: Mostphotos

  Mannen stod vid vägkanten och vinkade åt Mariette Östberg som var på väg hem till Laholm från Åseda och vallhunds-SM.

  Kvigorna var på rymmen

  När hon stannade bilen förstod hon och hennes två väninnor att bonden och hans kvigor befann sig i nöd. Ett 30-tal kvigor befann sig på rymmen och sju av dem hade gått ner sig i ett dike.

  – Sju kvigor befann sig i diket som visade sig vara bottenlöst. De låg där med vatten nästan upp till rygglinjen och klättrade på varandra och en kviga riskerade att drunkna. Då kände vi att det var panik, säger hon.

  En av hundarna hoppade ner i diket och manade på kvigorna för att de skulle kravla sig upp. Efter en stund hade alla lyckats ta sig upp oskadda.

  LÄS MER: Stor flock kvigor på rymmenLÄS MER: Tjur smet igen

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen