Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 maj 1999

  USA-bönder vill ha extra stöd

  USA:s ledande bondeorganisation American Farm Bureau Federation kräver att kongressen beslutar om ett krisstöd på sex miljarder dollar för att hjälpa bönderna att möta den ekonomiska katastrof som de drabbats av genom sjunkande priser och minskande export.
  ­ Vi kommer att fortsätta satsa på att öka handeln, minska tyngande regleringar och få skattelättnader för producenterna. Men tillfälliga lättnader på kort sikt är absolut nödvändiga, säger AFBF:s ordförande Dean Kleckner.
  Organisationens krav följer på att kongressen nästa vecka tar ställning till ett stödförslag på 4,3 miljarder dollar, pengar som om än välmenta och välmotiverade bara ger stöd åt vissa produktioner och inte andra, anser AFBF.
  4,3-miljardersstödet består av extra betalningar på 2,8 miljarder och 1,5 miljarder för att klara överteckningen av fjolårets skördeskadeersättning. Utöver detta vill AFBF ha 700 miljoner extra till ett nödprogram för köttdjursproducenter som införts med 200 miljoner men fått anmälningar motsvarande 900 miljoner.

  270 miljoner till grisproducenter
  Man begär också ytterligare 270 miljoner till grisproducenter som drabbats av förluster utan motstycke efter stora förluster den gångna vintern på grund av dålig slaktkapacitet. Föreslagna 150 miljoner bör snarare vara 420.
  Kraftigt sjunkande sojapriser och tyngande kostnader för förnödenheter motiverar enligt AFBF 500 miljoner i stöd till nödhjälp eller export av sojabönor eftersom sojaproducenterna inte fått några extrabetalningar och därtill kommer krav på 200 miljoner till bomullsodlingen och 92 miljoner i extra exportstöd till risodlingen.
  (ATL)

  Relaterade artiklar

  Till toppen