Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 2 september 2016

  Upprörda känslor om postförslag

  "Skrota hela utredningen." Det anser Arne Lindström, LRF-ordförande i Västerbotten, om förslaget att samhället ska kunna ompröva ansvaret för postutdelning.

   Postutdelning - på väg bort från samhällets ansvar?
  Postutdelning - på väg bort från samhällets ansvar? FOTO: Mostphotos

  I torsdags lämnade regeringens särskilda postutredare, centerpartisten Kristina Jonäng, över sitt slutbetänkande till regeringen. Där öppnas för en diskussion om samhällets ansvar för att post och paket upp till 20 kilo delas ut i hela landet.

  Arne Lindström, ordförande LRF Västerbotten, tycker att hela utredningen borde skrotas.

  – Jag är jävligt less på det här och tycker att de ständiga försämringarna av landsbygdens villkor är som att såga av den gren man sitter på, säger han.

  Arne Lindström menar att det råder en syn och situation som hela tiden försämrar villkoren för landsbygden

  – Och staden är ju beroende av att landsbygden fungerar så man borde verkligen tänka sig för, säger han.

  Problem redan i dag

  De flesta lantbrukare driver sitt företag som enskild firma och paketleveranserna är redan ett problem på många håll. Skulle samhällets ansvar tas bort skulle problemet bli ännu större.

  – Reservdelar som behövs för att inte arbetet ska gå i stå kan redan i dag bli liggande eftersom de bara körs ut till aktiebolag. En kollega här i byn beställde en detalj till en utgödsling som bara blev liggande, säger Arne Lindström.

  Många upprörda

  Han berättar att han redan i dag får upprörda telefonsamtal från medlemmar som kan sitta en mil eller två från lite större vägar och blir tillfrågade om de inte kan köra tre mil om dagen för att hämta sin post.

  Arne Lindström menar att utredaren Kristina Jonäng borde tänka precis tvärtom.

  – De som verkligen har avstånd och behöver det här stödet av samhället skulle också få det, säger Arne Lindström.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen