Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 april 2018

  Upphandlingsseger för Wermlands Mejeri

  Wermlands Mejeri har vunnit sin första kommunala upphandlingar.

  Wermlands Mejeri vann upphandlingen i Säffle och Åmål och ska leverera mjölk, fil och grädde till skolor och äldreboenden i dessa kommuner från 1 maj. Nu står andra värmlandskommuner på kö.

  För Wermlands Mejeri är det första gången företaget vinner en kommunal upphandling och bolaget ska nu leverera 35 000 liter mjölk till Säffle och 26 000 liter till Åmål per år. Värdet på leveranserna uppgår till cirka en halv miljon kronor, enligt vd och produktionsansvarig Yngve Gustavsson.

  – Det är verkligen jätteroligt att vi vann men det är i dagsläget inte någon jätteaffär för oss. Det blir en test för att se att vi kan leverera till skolor och äldreboenden. Sedan diskuterar vi också ett samarbete med kommunerna Karlstad, Kil och Arvika, säger han.

  Närproducerat vägde tyngst

  Wermlands Mejeri säljer totalt 7 miljoner liter mjölk per år och omsätter 80 miljoner kronor.

  Den mjölk som ska levereras till Säffle och Åmål är standard, mellan, lätt, fil och grädde.

  Wermlands Mejer kommer att leverera mjölken i 1-liter förpackningar och blir ett komplement till de storförpackningar som oftast krävs på till exempel skolor. Wermlands Mejeri kan i dagsläget inte leverera ekologisk mjölk.

  – Det här blir bra ett komplement till ”den stora grossisten” som kan leverera storpack och ekologisk mjölk som är mer hanterbara för skolorna. 1-litersförpackningarna kommer till användning i den del av kommunens verksamhet som inte kan hantera storpack, säger Sven Junzell, upphandlare på Säffle kommun.

  Han menar att kommunens önskemål om närproducerat denna gång gick före kravet om ekologisk mjölk. När Säffle gjorde sin senaste livsmedelupphandling lades stor kraft vid att hitta lokal och regionala leverantörer.

  LÄS OCKSÅ: Wermlands mejeri till SLFLÄS OCKSÅ: Transportera mjölk – en värmländsk långkörareLÄS OCKSÅ: Maskinjätte etablerar sig i VärmlandLÄS OCKSÅ: Vill du köpa ägg-gården för 36 miljoner?

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen