Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 februari 2007

  Ullevi såldes för 81 miljoner kronor

  Stenbecks Ullevi har sålts för 81 miljoner kronor. Köparen är den skånske lantbrukaren Dag Hermansson.

  Ullevi. Foto: Skånegårdar
  Ullevi. Foto: Skånegårdar

  – Jag köpte Ullevi för att få arealen samlad på ett ställe. Det är en gård som går att driva i framtiden, säger Dag Hermansson till ATL.

  Dag Hermansson är född och uppvuxen på Ullevi egendom. Hans far arbetade som inspektor och bokhållare på gården. Dag Hermansson tillbringade sina sexton första år på gården utanför Vadstena i Östergötland.
  – Jag har många minnen från den tiden. Det var mycket folk och fart på gården, säger han.

  Den 1 mars lämnar Stenbäckssfärens maktbolag Kinnevik över Ullevi till Dag Hermansson. Hans planer är att fortsätta med den ekologiska odlingen på nästan 600 hektar.

  Dag Hermansson äger i dag tre stora gårdar i Skåne. En på Söderslätt, en i Hoby utanför Lund och en nyinköpt gård i Svedala. Den samlade arealen är drygt 500 hektar.
  – Men tanken är att jag ska flytta upp, säger han.

  81 miljoner. Hur kunde du ha råd med det?
  – Priset diskuterar jag inte. Men du kan ju räkna hur mycket mina gårdar här nere är värda så begriper du. De är värda mer än Ullevi. Jag har haft tur med värdestegringen av mina fastigheter, säger han.

  Ska du sälja någon av de skånska gårdarna?
  – Det är inte omöjligt, säger han.

  Johan Joelsson

  Relaterade artiklar

  Till toppen