Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 januari

  Tyskland och Polen ska samarbeta för att stoppa svinpesten

  Samtal har inletts mellan Tyskland och Polen om åtgärder som de båda länderna kan göra för att hindra spridning av Afrikansk svinpest, ASF.

   Ett vildsvin som var smittad med afrikanska svinpesten hittades 30 kilometer från den tyska gränsen. Arkivbild.
  Ett vildsvin som var smittad med afrikanska svinpesten hittades 30 kilometer från den tyska gränsen. Arkivbild. FOTO: Myhr, Steinar

  I Polen har 55 utbrott av den ASF hittats hos vildsvin under december 2019, enligt siffror från World Organisation for Animal Health. Ett av vildsvinen som var smittat hittades drygt 30 kilometer ifrån tyska gränsen, vilket nu gjort att länderna öppnar för ett samarbete för att stoppa smittan, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

  Tyskland har redan börjat bygga stängsel vid gränsen mot Polen för att stoppa smittade vildsvin från att ta sig in i landet. Nu diskuterar länderna ett förslag om att Tysklands försvarsmakt ska hjälpa till med att sätta upp ännu fler stängsel.

  Tysklands och Polens respektive lantbruksministrar Julia Kloeckner och Jan Krzysztof Ardanowski har också öppnat för att intensifiera jakten på vildsvin i länderna.

  Relaterade artiklar

  Till toppen