Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 september 2010

  Tvist efter Gudrun avgjord

  Tvisten mellan ATA Timber i Moheda och Lars-Åke Karlssons Åkeri AB i Vislanda har avgjorts i Växjö tingsrätt. Rätten går på åkeriets linje, skriver Smålandsposten.

  Tvistens bakgrund härrör till tiden efter stormen Gudrun. ATA Timber tvingades liksom många andra att anlita externa aktörer för att klara virkestransporterna efter stormen. De anlitade då Lars-Åke Karlssons Åkeri som utförde transporter mellan 2005 och 2008.

  Smålandsposten skriver att det fanns ett muntligt avtal om att ersättningen skulle vara enligt branschens prislistor, och åkeribolaget lossade själv godset under perioden.

  2005 var ersättningen inbakad i prislistan, men för 2006 och 2007 skulle det betalas en särskild lossningsersättning om transportören själv gjorde det. Detta upptäcktes i efterhand och det är ersättningen om det som nu har avgjorts i rätten, enligt tidningen.

  ATA Timber har inte velat betala någon ersättning och hävdar bland annat att den nya prislistan skulle innebära att grundavtalet förändrades.

  Växjö tingsrätt har i sin dom konstaterat att åkeriet har rätt till ersättningen för sitt lossningsarbete, skriver tidningen vidare. ATA Timber tvingas betala cirka 400 000 kronor till Lars-Åke Karlssons Åkeri samt åkeriet rättegångskostnader på 60 000 kronor.

  ATL.nu

  Relaterade artiklar

  Till toppen