Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 januari 2017

  Två dödsolyckor på kort tid

  En 25-årig man omkom i fredags sedan han träffats av en grävmaskinskopa i huvudet. Det var andra arbetsplatsolyckan med dödlig utgång på bara ett par dagar rapporterar Landbrugsavisen.

  FOTO: Mostphotos

  Arbetsplatsolyckan inträffade på en gård på Nordjylland strax efter lunchtid på fredagen. 25-åringen satt och arbetade intill en grävmaskin när en hydraulslang plötsligt brast.

  – Grävmaskinens arm föll ner och änden med skopan rammade 25-åringen i huvudet, säger Per Jörgensen, vaktchef vid polisen i Nordjylland, till Landbrugsavisen.

  Mannen omkom omedelbart vid olyckan.

  Det var andra gången på kort tid som en person omkom i samband med en arbetsplatsolycka. Så sent som i onsdags omkom en 56-årig man sedan en stor mängd lerhaltig jord rasade ner i ett hål där mannen befann sig för att lägga rör.

  Ett räddningsarbete startades omedelbart med att försöka få undan de nedrasade massorna. Mannen hittades sedan livlös på mer än sex meters djup.

  Olyckan skedde i samband med grundläggningsarbete för en biogasanläggning.

  Relaterade artiklar

  Till toppen