Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 november 2019

  Tjugotal aktivister tog sig in på grisgård

  Två personer greps efter att ett 20-tal aktivister tagit sig in i ett grisstall på en gård utanför Kristianstad för att ”dokumentera grisarnas levnadsförhållanden”. Polisen har upprättat en anmälan om olaga intrång.

   Arkivbild, inte tagen i det aktuella grisstallet.
  Arkivbild, inte tagen i det aktuella grisstallet. FOTO: Mostphotos

  Ärendet kom in till polisen klockan 15.44 – och strax därefter direktsände aktivisterna från gristallet på Facebook. I filmen bär aktivisterna vita skyddskläder och filmar grisarna med sina mobiler.

  ”Här inne sker ett enormt lidande bland djuren, jag ser det som vår skyldighet att agera mot detta. För att belysa allvaret i situationen så väljer vi att ta till civil olydnad”, säger aktivisten Max Malm i ett pressmeddelande. Det skriver Kristianstadbladet, som var först med att rapportera om händelsen.

  Innan aktivisterna lämnade gården efter cirka 40 minuter fotograferades de och polisen tog legitimation på dem.

  – Polisen har identifierat samtliga och en anmälan om olaga intrång är upprättad, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region syd till ATL.

  – Två personer är gripna, medan övriga tilläts lämna platsen. De två greps eftersom de är utländska personer som annars antas kunna avvika, säger Rickard Lundqvist.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen