Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 26 juli 2019

  Tröskstopp för franska bönder

  Franska myndigheter har beordrat bönder att upphöra med allt skördearbete, eftersom de höga temperaturerna har ökat brandrisken markant. Redan nu har spannmålsfält brunnit på flera håll. En lantbrukare ska ha omkommit.

  Räddningstjänsten rapporterar själva om brandutvecklingen på sin Facebooksida.

  Centrala Paris har i dagarna slagit alla tiders värmerekord för staden, med temperaturer på över 41 grader. Men även på landsbygden ställer de höga temperaturerna till stora problem.

  Senast ut i raden är myndigheterna i Oise, som har beordrat lokala bönder att upphöra med allt skördearbete efter att hundratals hektar har brunnit upp.

  En lantbrukare ska ha omkommit, och flera brandmän ska också ha skadats i släckningsarbetena, rapporterar lokala medier.

  Oro för spannmålsbrist

  Oise beskrivs som det femte största produktionsområdet för vete i Frankrike, och myndighetsingripandet ska vara det första i sitt slag någonsin i området, vilket också har spätt på oron för en kommande spannmålsbrist, inte minst eftersom Frankrike är en av de viktigaste spannmålsproducenterna i Europa.

  Räddningstjänsten hyllas som hjältar på sociala medier, men har också mötts av glåpord under sina insatser, där inte alla har velat följa brandmyndigheternas evakueringsuppmaningar.

  I Oise-regionen norr om Paris har myndigheterna beordrat bönder att upphöra med allt skördearbete.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen