Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 juni 2017

  Trio köper omskrivet slakteri

  Slakteriföretaget Tallhöjdens Kött i Öxabäck gick i konkurs 2015. Nu har lokalerna fått nya ägare.

   JLE Fastigheter i Sverige har tagit över lokalerna i Öxabäck och letar hyresgäst som vill driva slakteriverksamhet.
  JLE Fastigheter i Sverige har tagit över lokalerna i Öxabäck och letar hyresgäst som vill driva slakteriverksamhet. FOTO: Ann Lindén

  Slakteriföretaget Tallhöjdens Kött i Öxabäck blev omskrivet i medierna för drygt fyra år sedan då bolaget hade ekonomiska problem och sålde hästkött som oxfilé. Livsmedelsverket gjorde upprepade kontroller och krävde förbättrade rutiner. År 2015 sattes företaget i konkurs. Men nu har slakteriet fått nya ägare.

  JLE Fastigheter i Sverige heter bolaget som har köpt lokalerna. Det består av barndomskamraterna Emanuel Lundstedt, Jörgen Hällbrant och Leo Berg.

  Tog över för två månader sedan

  Emanuel Lundstedt är lantbrukare med en köttbesättning i Öxabäck, medan Jörgen Hällbrant arbetar med fastigheter och Leo Berg driver en entreprenadfirma.

  – Vi tog över för två månader sedan och det känns väldigt bra. Vi tror ju på det här med lokalt producerad mat och vi vill ha ett fungerande slakteri här i Öxabäck. Vi tror att det finns en efterfrågan på legoslakt bland de lantbrukare som säljer köttlådor till butiker. Nu letar vi efter en hyresgäst som vill driva verksamheten och vi har kontakt med ett par intressenter, säger Emanuel Lundstedt till ATL.

  Tror på slakt i vinter

  Den nya ägartrion planerar att fräscha upp lokalerna som stått tomma de senaste tre åren. Slakteriet är godkänt för att slakta nöt, får, gris och häst.

  – Vi hoppas att vi kan ha ett hyresavtal klart till hösten och att slakteriverksamheten kan komma i gång till vintern. Vi har fått många positiva kommentarer om anläggningen, att den är väl anpassad för ändamålet och vi ser ljust på det här, säger Emanuel Lundstedt.

  LÄS OCKSÅ Slaktade utan rätt utbildning

  Relaterade artiklar

  Till toppen