Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 augusti 2016

  Tre män åtalas för hästköttsskandal

  Två britter och en dansk har åtalats för bedrägeri efter hästköttsskandal som avslöjades 2013. Männen misstänks ha deltagit i en konspiration för att lura konsumenter, skriver Farmers weekly.

  FOTO: Istock

  Anklagelserna mot männen är en del av en större brottsutredning som Londonpolisen startat tillsammans med det brittiska Livsmedelverket och andra europeiska myndigheter.

  Mixat med hästkött

  Männen anklagas för att ha lurat folk att köpa nötkött som egentligen var nötkött mixat med hästkött. Försäljningen ska ha ägt rum mellan januari och oktober 2012, skriver den irländska tidningen Agriland.

  Under 2015 upptäcktes flera liknande fall i olika EU-länder och därefter trappade myndigheterna upp sin bevakning av bedrägerierna. DNA-tester av produkter som såldes som nötkött visade sig innehålla stora mängder hästkött.

  Släppta mot borgen

  De tre männen har släppts mot en borgensumma, men är tvingade att närvara i en domstol i London den 27 september, skriver Farmers weekly.

  I Skottland har man nu upprättat en tipstelefonlinje för alla som misstänker fusk med kött i Storbritannien. Tipstelefonen är öppen dygnet runt.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen