Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 juli

  Tre gårdar drabbade av stölder

  Polisen i Östergötland varnar för nya stöldturnéer på landsbygden. På bara några dagar har GPS:er och växtskyddsmedel för hundratusentals kronor stulits.

   GPS på John Deere.
  GPS på John Deere. FOTO: Hans Dahlgren

  Totalt ska tre gårdar i området ha blivit utsatta, närmare bestämt i Motala, Vadstena och i Ledberg, utanför Linköping, rapporterar Sveriges Radio.

  Som ATL tidigare skrivit är det svårt att skydda sig mot tjuvarna. Men det går fortfarande att göra mycket för att förhindra deras framfart – som att se över låsanordningar och låsa in sin GPS-utrustning. I faktarutan nedan listar vi också några av de bästa knepen. Mejla gärna oss om du har ytterligare förslag på punkter som du tycker borde skrivas upp på listan.

  För dig som funderar över videobevakning tipsar vi också om vårt reportage om ny smart övervakningsteknik som du hittar här.

  ATL TV: Så stöldsäkrar du ditt växtskyddslager (inslag från 2018)

  LÄS OCKSÅ: Så skyddar du dig mot inbrott och stölderLÄS OCKSÅ: Detta krävs för att få kameraövervakaLÄS OCKSÅ: Nytt mobilt övervakningssystem för enkel montering

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen