Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 2 juli

  Fängelse efter vildsint hjullastarfärd

  En man i 30-årsåldern döms till tre års fängelse för att bland annat ha kört in i en bil och flera byggnader med en hjullastare i Habo i Jönköpings län.

   En man i 30-årsåldern döms till fängelse efter att ha stulit en hjullastare och med den bland annat kört in i byggnader. Arkivbild.
  En man i 30-årsåldern döms till fängelse efter att ha stulit en hjullastare och med den bland annat kört in i byggnader. Arkivbild. FOTO: Henrik Montgomery/TT

  Det var i slutet av april som den narkotikapåverkade mannen stal hjullastaren på en gård utanför Habo, skriver SVT Jönköping. Efter att ha varit nära att köra på gårdsägaren fortsatte färden i hög fart in mot centrala Habo där hjullastaren välte en bil och körde in i ett bostadshus och ett garage. Mannen hotade sedan med kniv till sig en bil men kunde stoppas av polisen efter en kortare biljakt.

  Mannen döms av Jönköpings tingsrätt till elva av de tolv brott han var åtalad för, bland annat grovt olaga hot, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt rattfylleri.

  Relaterade artiklar

  Till toppen