Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 december 2018

  Traktorförare grep in mot misstänkt rattfyllerist

  Traktorföraren slog larm strax efter klockan ett på natten mot lördagen efter att ha upptäckt en personbil som körde vingligt på vägen och bestämde sig att följa efter.

   Det är fortfarande oklart om det var en lantbrukstraktor, A-traktor eller någon annan traktorklass som användes i samband med det rådiga ingripandet.
  Det är fortfarande oklart om det var en lantbrukstraktor, A-traktor eller någon annan traktorklass som användes i samband med det rådiga ingripandet.

  När bilen stannade på en bensinmack i Hudiksvallstrakten såg traktorföraren sin chans att få stopp på färden genom att helt enkelt ställa sin traktor framför bilen.

  – Det är ännu oklart för mig om det var en lantbruksmaskin eller en A-traktor, men med tanke på tidpunkten så tror ju jag att det var en A-traktor, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen i region mitt till ATL.

  Bilföraren, en man i 35-årsåldern, kunde sedan gripas av polisen efter ett utandningsprov som visade att han hade 1,44 milligram alkohol per liter luft i kroppen. Han ska också ha saknat körkort, uppger SVT Gävleborg.

  Gränsen för grovt rattfylleri ligger i utandningsluften på motsvarande 0,50 milligram per liter, vilket motsvarar ungefär 1,0 promille i blodet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen