Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 December 2017

  Traktorförare åtalas efter tågkrasch

  En traktorförare åtalas nu efter olyckan i Kristianstad där ett pågatåg kraschade in i hans traktorsläp.

   Det var ett lok av den här typen som kolliderade med containervagnen på traktorn.
  Det var ett lok av den här typen som kolliderade med containervagnen på traktorn. FOTO: Skånetrafiken

  Traktorföraren åtalas för grov vårdslöshet i trafik och för vållande av kroppsskada rapporterar Nyheter 24 Kristianstad.

  Olyckan skedde i januari i år när traktorföraren skulle passera över järnvägen vid en obevakad övergång mellan Kristianstad och Fjälkinge. Kopplat till traktorn hade mannen en vagn och ett längre balsläp.

  I polisförhör har mannen berättat att han stannade och kontrollerade noga att det inte kom något tåg innan han körde upp på övergången.

  Men väl på spåret upptäcker han tåget som kommer i 150 kilometer i timmen och loket kraschar in i vagnen närmast traktorn.

  På tåget fanns ett tiotal passagerare och lokföraren. En kvinna skadades i samband med olyckan och lokföraren, som lämnade sin plats innan kraschen, chockades.

  Traktorföraren kan sägas ha haft änglavakt eftersom traktorn precis hann passera övergången. Föraren kunde själv larma om olyckan.

  LÄS OCKSÅ: Valtra-haveriet ett mysteriumLÄS OCKSÅ: Pöttinger-vagnar växer i volymPREMIUM: Missarna i Schyfferts kött-tv

  Läs mer om

  Till toppen