Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 november 2020

  Tönnies öppnar jätteslakteri i Kina

  Tyska slakterigruppen Tönnies bygger ett slakteri i Kina för upp till sex miljoner slaktade grisar om året.

   Den kinesiska grisbranschen är hårt drabbad av stora utbrott av afrikansk svinpest.
  Den kinesiska grisbranschen är hårt drabbad av stora utbrott av afrikansk svinpest. FOTO: Guido Kirchner/DPA/TT

  Till en början ska slakteriet som byggs i Sichuanprovinsen ha en kapacitet på två miljoner grisar årligen, uppger Tönnies i ett pressmeddelande. Kapaciteten ska sedan gå att bygga ut till sex miljoner per år.

  Investeringen landar på runt 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor.

  Enligt kinesisk lag måste affärer som denna ske i ett samriskföretag, även kallat joint venture, med en kinesisk samägare. I detta fall rör det sig om Dekon Group, som är ett dotterbolag till jättekoncernen West Hope Group.

  Hårt drabbad av afrikansk svinpest

  Den kinesiska grisbranschen är hårt drabbad av stora utbrott av afrikansk svinpest. Utvecklingen i landet går mot att mindre slakterier ersätts av större koncerner som tillämpar västliga standarder för hygien och säkerhet.

  ”Efterfrågan på griskött i Kina och i många andra asiatiska länder är stor och kommer att fortsätta att växa de kommande årtiondena”, säger Clemens Tönnies från ägarfamiljen i samma pressmeddelande.

  ”Detta joint venture är nästa steg i vår internationalisering. Vi för med oss vår kunskap om matproduktion byggd på tyska standarder ut i världen och stärker kvaliteten och säkerheten i utbudet i Kina”, fortsätter Clemens Tönnies.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen