Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 december 2017

  Tjuvfiskare överklagar

  Sex personer av de totalt nio som dömdes i den stora tjuvfiskehärvan i Småland har valt att överklaga sina domar, skriver Smålandsposten.

  ATL har tidigare berättat om den omfattande tjuvfiskehärvan. Efter att domarna avkunnades valde först fyra personer att överklaga, och nu har ytterligare två personer krävt att domarna ska omprövas i Göta hovrätt.

  – De enda som inte klagat är huvudmannen och de två männen som greps vid Norra Bergundasjön och som ärendet började med, säger åklagare Saramaria Johansson, till tidningen.

  Huvudmannen i målet dömdes till 14 månaders fängelse. Tjuvfiske är ett stort problem i många svenska vatten, och i flera kända fiskesjöar sker fisket efter gös och kräftor många gånger i industriell skala. Att fall går till åtal och leder till fällande domar är dock ovanligt. Samtliga sex som har överklagat sina domar hoppas nu på att bli frikända.

  I sina överklaganden skriver deras advokat att de varit i Sverige för att plocka bär.

  LÄS ÄVEN: 10 misstänkta i tjuvfiskeligaPremium: Solceller lönsam investering för företaget

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen