Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 2 september 2016

  Tänker fortsätta leverera paket

  PostNord planerar inte att sluta leverera paket på landsbygden även om samhällsuppdraget skulle ändras. Något som föreslås i utredningen om en översyn av postlagstiftningen.

   PostNord har för avsikt att fortsätta leverera paket oavsett men vill ha ekonomi i leveranserna.
  PostNord har för avsikt att fortsätta leverera paket oavsett men vill ha ekonomi i leveranserna. FOTO: Mostphotos

  Även om samhällsuppdraget skulle ändras, vilket föreslås i utredningen om en översyn av postlagstiftningen som presenterades i torsdags, tänker PostNord fortsätta leverera paket på landsbygden.

  Tänker fortsätta

  – Jag kan förstå att den som bedriver affärsverksamhet på landsbygden frågar sig hur servicen kommer att vara. Vi har säkerställt att det finns post- och paketservice på landsbygden i en herrans massa år och har för avsikt att fortsätta med det, säger Per Mossberg, kommunikationschef på PostNord.

  Täcka kostnader

  Han menar samtidigt att det är av betydelse att det finns möjligheter att ha en prissättning där man har kostnadstäckning för postleveranser. En synpunkt som PostNord förde fram redan när utredningen lade fram sitt delbetänkande i våras.

  – Det är viktigt att vi kan ha en ekonomi i leveranserna. Särskilt när brevmängden minskar ska kostnaderna fördelas på färre enheter. I dag finns det ett obsolet pristak, det vill vi ta bort, säger Per Mossberg.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen