Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 november 2017

  Tankbil sprutade slaktavfall på vägen

  Flera fordon blev nedsprutade av slaktavfall från en läckande tankbil söder om Falköping.

   Jäst slaktavfall sprutade ut över bilar och en väg utanför Falköping.
  Jäst slaktavfall sprutade ut över bilar och en väg utanför Falköping.

  Det var vid åttatiden i morse som en lastbil med tanktrailer började läcka utanför Falköping på en mindre väg intill riksväg 47 strax söder om Falköping. Det skriver Skaraborgs Allehanda. När chauffören märkte att något var fel svängde han av riksväg 47 till en mindre väg.

  Nedsprutade

  Flera fordon blev nedsprutade med slaktavfall innan vägen kunde stängas av.

  ”Det var nog många som säkert undrade vad det var som kom flygande, men det är inte så att det sprutat ut avfall konstant, utan ungefär var femte minut”, säger Christian Velander vid räddningstjänsten i Falköping till SLA.

  Saneringen beräknades ta flera timmar.

  Slirigt

  ”Det ligger ett par centimeter avfall på vägbanan”, fortsätter Christian Velander i en intervju med GT.

  Enligt honom kan en möjlig orsak till problemen ha varit att lasten börjat jäsa under transporten vilket fått den att spruta ut från taket och sedan orsakat svår halka på vägen.

  LÄS MER: Väjde för bil – traktor välteLÄS OCKSÅ: Spilld mjölk orsakade halkaLÄS ÄVEN: 500 spannmålstjuvar får skjutas per årPREMIUM: Tyskt företag dominerar marknaden för ekogödselråvara

  Relaterade artiklar

  Till toppen