Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 mars

  Swedbank inför amorteringslättnader

  Swedbank har beslutat att erbjuda amorteringslättnader för privat- och företagskunder i ljuset av den extrema situation som coronavirusets utbrott har medfört. Det framgår av ett pressmeddelande.

   Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. Arkivbild.
  Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. Arkivbild. FOTO: Anders Wiklund/TT

  Swedbanks företagskunder som märker av effekter på sin verksamhet kan ansöka om amorteringsbefrielse på sina krediter i upp till sex månader. En omprövning görs efter tre månader. Ränta betalas som vanligt. Större företag kan ta kontakt med sin kontaktperson på banken för rådgivning.

  Privatkunder kan ansöka om amorteringsbefrielse för bolån och övriga lån. En omprövning av beslutet görs löpande efter tre månader. För bolån beviljas amorteringsbefrielse för maximalt tolv månader och för övriga lån i maximalt sex månader. Ränta betalas som vanligt.

  För båda kundgrupperna kommer det att finnas ett ansökningsformulär på Swedbanks webbplats från och med nästa vecka. Där kommer det framgå hur ansökningsprocessen fungerar.

  ”Vi kommer att prioritera företagskunder så fort som möjligt, medan privatlån kan förvänta sig första amorteringsbefrielsen i april månad”, skriver Swedbank.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen