Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 juli 2018

  Sverige går med i sammanslutning för att bevara pollinatörer

  Sverige går nu med i en sammanslutning för länder och aktörer som vill arbeta för att vända den negativa utvecklingen för pollinatörer.

   Sverige går nu med i en sammanslutning för länder och aktörer som vill vända den negativa utvecklingen för pollinerande insekter.
  Sverige går nu med i en sammanslutning för länder och aktörer som vill vända den negativa utvecklingen för pollinerande insekter. FOTO: MOSTPHOTOS

  Antalet pollinerande insekter minskar i hela världen, så även i Sverige. Det får negativa konsekvenser för jordbruket, trädgårdsnäringen och den biologiska mångfalden. Sverige går nu med i en sammanslutning av

  ”särskilt ambitiösa” länder som vill vända den negativa utvecklingen för pollinatörer, enligt ett pressmeddelande. Pollinerande insekter är mycket viktiga för jordbruket, trädgårdsnäringen och den vilda naturen, eftersom växter inte kan blomma utan dem. I Europa har en stor del av de vilda bina och fjärilarna minskande populationer. Sverige går nu med i en sammanslutning för länder och organisationer som uppmärksammar den oroande nergången och som vill agera.

  − Det görs nu en hel del arbete för att förbättra situationen för pollinatörer, men det är inte tillräckligt. Sverige går nu samman med ett antal länder och aktörer för att visa att vi vill göra mer, säger miljöminister Karolina Skog i ett pressmeddelande.

  Övriga länder som också har skrivit under deklarationen och gått med i sammanslutningen är Belgien, Bosnien-Hercegovina, Colombia, Danmark, Dominikanska republiken, Etiopien, Finland, Frankrike, Holland, Irland, Luxemburg, Mexiko, Peru, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Uruguay och Österrike.

  LÄS OCKSÅ: Lantbrukare fick utmärkelsen Årets pollinatörLÄS OCKSÅ: De vill pollinera hela Sverige

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen