Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 september 2017

  Sverige får exportera nötkött till Taiwan

  Nu är det klart, Sverige är som första EU-land tillsammans med Nederländerna godkänt för att exportera nötkött till Taiwan.

  FOTO: Istock

  Som ATL tidigare har skrivit har Taiwan haft avsikten att tillåta Sverige och Nederländerna bli de första EU-länder som får lov att exportera nötkött till landet. Efter en tre månader lång taiwanesisk remissperiod står det nu klart att Sverige har blivit godkänd som nötköttsexportör.

  ”Att våra svenska nötköttsföretag nu har en ny marknad att exportera till är väldigt glädjande. Ökade möjligheter för företag att exportera skapar fler jobb och hållbar tillväxt, inte minst på landsbygden. Det svenska köttet – som är förknippat med hållbarhet, livsmedelssäkerhet, låg antibiotikaanvändning god djurvälfärd och låg klimatpåverkan – står högt i kurs utomlands”, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

  Fler marknader öppnas

  Förutom Taiwan så har export av färskt nötkött också godkänts till Japan och Bosnien-Hercegovina under 2017. Svenska företag har också fått tillstånd att exportera avelsmaterial till Kina, värmebehandlat nötkött till Australien, fiskprodukter till Serbien, Sydafrika och Nya Zeeland samt mjölkprodukter till Singapore och Makedonien.

  LÄS MER: Landshövdingen invigde hans nya stallLÄS OCKSÅ: Nu är det bevisat: Svenskarna gillar äggPREMIUM: Låt roboten göra jobbetPREMIUM: Så blir svensk quinoa en god affärPREMIUM: Embargo stoppar inte Arla i Ryssland

  Relaterade artiklar

  Till toppen