Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 februari 2020

  Svenska foder: ”Vi är på banan igen”

  Svenska foder har sparat sig till framgång, visar siffror för 2019. Omsättningen har minskat jämfört med ifjol, men vinsten har ökat. Enligt vd Carsten Klausen är det ett nytt arbetssätt som ligger bakom besparingen.

   ”Det är förändringarna inom spannmålsområdet som är den stora orsaken till förbättringen av vårt driftsresultat”, säger vd Carsten Klausen i pressmeddelandet.
  ”Det är förändringarna inom spannmålsområdet som är den stora orsaken till förbättringen av vårt driftsresultat”, säger vd Carsten Klausen i pressmeddelandet. FOTO: TT/Svenska foder

  Svenska foder redovisar ett driftsresultat på drygt 94 miljoner kronor, jämfört med 36 miljoner kronor 2018, enligt ett pressmeddelande. Det sker trots att omsättningen sjunkit från 4,6 miljarder kronor till 4 miljarder.

  ”Det är förändringarna inom spannmålsområdet som är den stora orsaken till förbättringen av vårt driftsresultat”, säger vd Carsten Klausen i pressmeddelandet.

  Genom att se över processerna när det gäller inköp, frakter, lagring, kvalitet och försäljning uppger Svenska foder att de kunnat köpa in en större volym och samtidigt kunna leverera en vara som varit attraktiv för internationella köpare. Detta trots en lägre prissättning på spannmålen.

  Svenska Foder tillhör den danska DLG-koncernen, som totalt redovisar en omsättning för 2019 på 72 miljarder SEK och ett driftsresultat på knappt 2,5 miljarder SEK. Enligt vd Carsten Klausen ligger synergier med det danska moderskeppet bakom framgångarna.

  ”Relationen med koncernens spannmålsverksamhet är väl upparbetad idag och fungerar utmärkt – och tillsammans med de internationella mäklarna kan vi nå de goda affärerna”, säger han.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen