Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 juni 2016

  Svenska Foder gasar på marknaden

  Svenska Foder ska öka lagringskapaciteten i sina svenska hamnar. VD:n Arne Rantzow säger i ett pressmeddelande att det finns en stor utvecklingspotential i hamnarna i Landskrona, Uddevalla och Oxelösund.

   Arne Rantzow, vd för Svenska Foder.
  Arne Rantzow, vd för Svenska Foder. FOTO: Marcus Frennemark

  I Landskronas hamn planerar Svenska Foder att köpa upp ny mark och nå en total lagringskapacitet på 83 000 ton. På den nya marken ska bolaget placera ett lagringstält likt det som finns i Oxelösund.

  Stora båtar

  ”Då man ska lasta riktigt stora båtar på 30 000-40 000 ton är lagringskapacitet helt avgörande för en hamnanläggning, så att logistiken blir smidig och effektiv”, säger Arne Rantzow i pressmeddelandet.

  Öka exporten

  Svenska Foders målsättning är att öka sina spannmålsaffärer på export.

  ”För att få ökade möjligheter till export av spannmål, fortsätter vi att bygga ut och utveckla våra strategiska hamnpositioner”, säger Arne Rantzow vidare.

  Svenska Foders spannmålschef och vice VD Per-Arne Gustafsson säger att de utländska köparna på spannmålsmarknaden är kvalitetsmedvetna. Investeringarna skapar därför möjligheter för fler goda affärer med svenskt lantbruk.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen