Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 2 juni

    Svensk vinnare i mattävling

    Bondens skafferi fick priset Nordisk Matentreprenör när Embla-utmärkelserna delades ut på Island i helgen.

     Andreas Lindberg är kocken som startade Bondens skafferi.
    Andreas Lindberg är kocken som startade Bondens skafferi. FOTO: Jonatan Jacobson

    Embla-priset arrangerades för andra gången i år av åtta nordiska bondeorganisationer för att lyfta fram närproducerad nordisk mat och verksamheter som gynnar det. Sju priser delades ut, och ett av dem gick till ett svenskt företag. Bondens skafferi, en skånsk grossist som är länken mellan lantbrukare och restauranger i södra Sverige och Danmark, fick utmärkelsen Nordisk Matentreprenör.

    Färöarna får ses som den stora vinnaren då ögruppen med knappa 50 000 invånare tog hem två utmärkelser, bland annat Nordisk Livsmedelsproducent för företaget Grøna Oyginn som utvecklat en metod för att odla grönsaker i det hårda klimatet i Nordatlanten.

    Relaterade artiklar

    Läs mer om

    Till toppen