Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 april

  Stor gårdsbrand i Varberg

  En gård utanför Varberg började brinna kraftigt på söndagsmorgonen. Varken ladugård eller boningshus gick att rädda.

   En kraftig brand rasade under söndagsmorgonen i en ladugård och ett intilliggande hus utanför Varberg. (Arkivbild)
  En kraftig brand rasade under söndagsmorgonen i en ladugård och ett intilliggande hus utanför Varberg. (Arkivbild) FOTO: Mostphotos

  Strax före 7-tiden på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand i en ladugård och ett hus nordväst om Varberg, rapporterade flera medier.

  På gården, som ska vara från 1600-talet, bedrivs flera verksamheter, bland annat gårdsbutik och bed and breakfast. Enligt räddningstjänsten bröt branden ut i ladugården för att sedan sprida sig till ett intilliggande hus, och de byggnaderna gick inte att rädda.

  – Det kommer få brinna ner kontrollerat, vi kan inte rädda det tyvärr, sa Johan Wallin, inre befäl på räddningstjänsten till Expressen.

  Inga människor ska ha kommit till skada men det är oklart om några djur har dött. Enligt uppgifter till Hallands Nyheter ska fjäderfän på gården ha drabbats.

  – Vi fick ut de boende, tack och lov. Det var ett ganska hastigt förlopp, sa Johan Wallin till Hallands Nyheter.

  Det finns inga misstankar om att ett brott ligger bakom branden.

  – Polis på plats har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott. Från polisens sida är ärendet avslutat det är nu upp till räddningstjänsten att undersöka vad som kan ha orsakat branden, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till Hallands Nyheter.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen