Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 augusti 2019

  Stöldvåg mot lantbruk – 80 gårdar drabbade

  I år har flera stöldligor i Halland riktat in sig på gårdsinbrott. Ett 80-tal stölder och inbrott har anmälts bara i sommar, men polisen har inte resurser att åka på alla inbrott.

   Antalet inbrott och stölder under sommaren ligger nu på 80, men polisen har inte resurser att åka på alla inbrott som anmälts.
  Antalet inbrott och stölder under sommaren ligger nu på 80, men polisen har inte resurser att åka på alla inbrott som anmälts. FOTO: Mostphotos

  Diesel, verktyg, maskiner och gräsklippare – det står högt på gärningspersonernas lista vid gårdsinbrott. I sommar har antalet anmälda stölder på halländska gårdar ökat kraftigt och ligger nu tre gånger högre än förra året enligt polisen, skriver SVT Nyheter Halland.

  Redan i mitten av juni kunde ATL rapportera att 22 stölder från gårdar och lantbruk i Halland anmälts inom loppet av två veckor.

  – Det är siffror som vi inte brukar vara i närheten av, sa Anders Norberg, kommissarie vid polisens utredningssektion i Halland till SVT då.

  ATL TV: Så stöldskyddar du gården

  Otillräckliga resurser

  Nu har antalet inbrott och stölder under sommaren ökat till 80, men polisen har inte resurser att åka på alla inbrott som anmälts och ännu har ingen blivit gripen för stölderna.

  – Vi vill åka på alla gårdsinbrott som sker. Målsägande drabbas ofta av stor skada, men polisens resurser är inte tillräckliga för att åka på alla stölder. Särskilt inte under sommartid, säger Anders Norberg till SVT.

  Polisen uppger att tillvägagångssätten är likartade i flera av fallen, något som pekar på att samma gärningsmän kan vara inblandade i flera stölder.

  Stöldskyddsexperten tipsar: Så kan du skydda dieseltanken

  ATL TV: Så snabbt stjäls en GPS

  Relaterade artiklar

  Till toppen