Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 31 juli 2019

  Sto misstänkt knivskuret – hittades blodig i hage

  Under natten mot lördag misstänks ett sto ha blivit knivskuret i och kring könsorganet. På morgonen fann ägaren hästen blodig i hagen.

   Hästen på bilden har inget med händelsen att göra. Akrivbild.
  Hästen på bilden har inget med händelsen att göra. Akrivbild. FOTO: Mostphotos

  När en hästägare kom ut till sina fyra hästar på lördagsmorgonen var det något som inte stämde. Hästarna var inte i samma hagar som kvällen innan och staketen hade delvis rivits ner. Sedan upptäckte ägaren att hennes betäckta sto hade blod på bakdelen och skärskador kring könsorganet, skriver tidningen Ridsport.

  En veterinär har efter undersökning konstaterat att något vasst har skurit hästen i och kring könsorganet, förmodligen en kniv. Händelsen har polisanmälts men i nuläget finns ingen misstänkt.

  Oro och sömlöshet

  För Ridsport berättar ägaren att hon efter händelsen vaknar av varje ljud från hästarna. Ett stall håller på att byggas och hon längtar tills det blir klart så att hästarna kan vara inomhus nattetid.

  Hästen var betäckt tidigare under sommaren, skriver Ridsport, men ska nu visa tydliga tecken på brunst. Det går inte att svara på om den uteblivna dräktigheten hänger ihop med sårskadan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen