Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 februari

  Stigande notering för nötkött

  Priset på nötkött fortsätter stiga. Både KLS Ugglarps och Skövde slakteri höjer noteringen med 50 öre kilot medan HK Scan väljer att avvakta.

   Allt mer efterfrågade djur.
  Allt mer efterfrågade djur. FOTO: Marcus Frennemark

  KLS Ugglarps gör årets tredje höjning av nötköttsnoteringen den här veckan. Totalt har noteringen stigit med 1,50 kronor per kilo i år.

  – Vi har en exceptionellt bra efterfrågan. Även om vi inte fullt ut har fått genom den förra noteringen på marknaden ännu väljer vi att gå med en ny höjning för att visa att vi behöver mer svenskt nötkött, säger Paul Robertson, inköpsdirektör på KLS Ugglarps.

  Vill att andra aktörer följer med

  50 öre bättre notering innebär en halv miljon kronor i ökade kostnader för slakteriet varje vecka, enligt företaget.

  – På sikt tror vi naturligtvis att marknaden ska betala det. Men vi vill också mobilisera de andra aktörerna att följa med. Ska vi höja nivån långsiktigt förutsätter det att flera är med, säger Paul Robertson.

  Även Skövde slakteri höjer noteringen med 50 öre kilot denna vecka, medan HK Scan väljer att inte röra sin öppna notering på nötkött.

  Relaterade artiklar

  Till toppen